Autorsko vođenje kroz izložbu fotografija Pavela Surovog / Omladinske kulturne stanice OPENS


Nakon Kulturne stanice Svilara i Kulturne stanice Barka, autorsko vođenje kroz izložbu fotografija Pavela Surovog realizovaće se u modernom ambijentu Omladinske kulturne stanice OPENS, 29. januara u 18 sati.

Svojim umetničkim istraživanjem, svetski poznati umetnik iz Kisača, Pavel Surovi nastojao je da prikaže tradiciju i materijalnu kulturu na nov i specifičan način, te je tako i nastao ovaj moderni etno-art koncept i novi pristup tradicionalnom nasleđu, sa kojim ćemo imati priliku i da se upoznamo.

Nizostavan i posebno bitan element Pavelovog stvaralaštva je poimanje ženske lepote kao neistorijske, odnosno vanvremenske estetske kategorije. Njegove fotografije plod su traganja za idealom večne lepote, za izrazom koji menja pogled na ženu, religiju, istoriju i tradiciju, i na posletku, za eksperimentom koji provocira i menja ukorenjene dogme i obrasce ponašanja.

Sav umetnički scenario, scenografija, odevni stil, izbor ćilima i prekrivača, izbor i kombinacija nošnji i boja, fotografsko kadriranje i retuširanje, čiji je rezultat izložba „Slava” delo su fotografa samog autora.

Sa autorom izložbe imaćemo priliku da se družimo i u Kulturnoj stanici Eđšeg, 4. februara takođe u 18 sati.

Izložbu Pavela Surovog možete pogledati u svim kulturnim stanicama do 5. februara, a više informacija o ovom projektu pročitajte OVDE.