SHORTPARIS / Karavan (ODLOŽENO)


Koncert grupe Shortparis iz Rusije koji je bio zakazan za 20. mart u Skcns Fabrika, se odlaže. Članovi benda sprečeni su nažalost iz razloga lične prirode da dođu, ali i dalje žele da održe nastup u Novom Sadu, u okviru programa EPK, o čemu će publika biti blagovremeno obaveštena.

Nesvakidašnji eksperimentalni pop sastav Shortparis 20. marta iz Rusije stiže u Farbiku, jedinstveni centar savremenog stvaralaštva u Kreativnom distriktu. Ove ambiciozne i uzbudljive muzičare, koji svoje numere izvode na francuskom, engleskom i ruskom jeziku, prati reputacija koncertne atrakcije koju ne bi trebalo propustiti.

U dosadašnjoj karijeri Shortparis su objavili tri studijska albuma, a svirali su na raznim festivalima poput Haldern Pop-a, OFF-a, The Great Escape, kao i na događajima kao što su ljubljanski MENT, odnosno Liverpool Sound City. Bend je nastao 2012. godine u Sant Petersburgu i na dobrom putu da stekne zasluženo priznanje na međunarodnom nivou.

Jedinstvena manifestacija „Karavan”, u svim kulturnim stanica prikazaće gastronomsko nasleđe istočne, zapadne, severne i južne Evrope praćeno muzičkim programom. Uživaćete u brojnim specijalitetima koje će pripremati kuvarske zvezde iz različitih evropskih regija i sjajnoj muzici, a evo i koji vas koncerti očekuju u ostalim kulturnim stanicama:

Programski luk „Seobe” obeležiće februar i mart u Evropskoj prestonici kulture i kroz više od 300 umetničkih događaja prikazati multikulturalni identitet Novog Sada. Kalendar događaja možete pronaći OVDE.

Informacije o ulaznicama uskoro. Podršku programu „Karavan” pružila je IDEA.