Panel diskusija: Festival uličnog plesa „Groovin”


Panel diskusija u okviru Festivala uličnog plesa „Groovin” održaće se 28. aprila u Kulturnoj stanici Liman od 19 do 21 čas. Glavna tema je položaj žena u uličnom plesu, te će u okviru ove diskusije plesačice različitih uličnih plesnih stilova, ali i savremenog plesa, govoriti o problemima sa kojima se suočavaju i zajedno sa publikom pokušati da dođu do odgovora „Da li postoje alati za sticanje samopouzdanja?”

Učesnici: Valentina Pandžić, Maya Weber, Nina Begović, Frosina Dimovska, Anja Stefanović

Moderator: Vesna Pašćanović

Ovaj projekat  sastoji se iz kreativnih i edukativnih radionica plesa (denshol, voging, brejking i hip hop haus), velikog Gruvin okupljanja (takmičenja u betl formi) i oslikavanja skejt parka. Radionice će, pored domaćih umetnika, voditi i strani gosti: Maja Veber (Slovenija)Jasmin Halper (Austrija)Dániel Móritz (Mađarska), Anto Petričević (Hrvatska)Steve Kamseu (Francuska)Mátyás Kántor (Mađarska).

U sklopu programa Zastave budućnosti imaćemo priliku da pogledamo i sledeće aktivnosti ovog projekta:

30. 4. 2022. / 16 – 21 čas / Limanski park – dance battle

Sudije: Valentina Pandžić (HR), Nina Begović (HR), Klara Carev (SLO), Maya Weber (SLO) Nejc Nates Osovnikar (SLO)

Voditelj: Nikola Gavrilović (SRB)

DJ : Saša Nikolić (SRB)

30. 4. 2022. / 10 – 22 časa / Skejt park: Street art session

Street art session obuhvata okupljanje renomiranih crtača iz Novog Sada, radi uređenja skejt parka koji je trenutno u prilično lošem stanju. Dan ranije mladi skejteri, korisnici parka, pomoći će crtačima da pripreme površine za oslikavanje, a 30.04. crtači će oslikavati skejt park. Takođedeca iz SOS Dečijeg sela i Svratišta imaće radionice „Stensil” tehnike i potom i sami pomagati u oslikavanju površina. 

Detalje o ostalim programima, džez koncertimaizložbamaradionicama i performansima, koji se održavaju 28. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEADDOR, i A1 Srbija.