JEREMY? i Kerana & kosmonavtite


Iz Bugarske u jedinstveni centar savremenog stvaralaštva u Kreativnom distriktu 20. marta stižu dva energična benda, JEREMY? i Kerana & kosmonavtite, koji nastupaju u okviru programa „Karavan” Evropske prestonice kulture, Jedinstveno muzičko i gastronomsko putovanje započećemo u Kulturnoj stanici Liman u 18 sati, uživajući u degustaciji vrhunskih specijaliteta sa istoka Evrope, a nastaviti u SKCNS Fabrika na koncertima bendova.

19.30 / Kerana & kosmonavtite je relativno nov, žanrovski fluidan bend iz Bugarske. Članovi benda su Kerana Kosmos (vokal), Elena Ilčeva (bas), Pavel Vidov (gitara), Preslav Peev (saksofon), Nikolaj Bobčev (saksofon), Dimitar Penčev (bubnjevi). Bend se izdvaja svojom prizemnom, ali snažnom energijom, neodređenim žanrom muzike i stihovima koji privlače pažnju, koji su isključivo na bugarskom jeziku. Kerana & Kosmonavtite su 2021. objavili svoj prvi album „Mali medved” i osvojili debi godine.

21.00 / JEREMY? čine Ersin Mustafov (vokal i gitara), Tašo Kolev (gitare), Rosen Vatev (bubnjevi), Krasimir Todorov (klavir, sintisajzeri). Njihov singl Fake Fruits bio je na vrhu svih mogućih lokalnih top lista i dostigao širu publiku kada je emitovan na MTV Adria krajem 2014. Četvoročlani bend, pobednik na Međunarodnom takmičenju u pisanju pesama 2015, prvi je bugarski bend koji je dobio zlatnu medalju za takmičenje u komponovanju. Pesma je bila među 18 500 drugih takmičara i dokazala da će JEREMY? biti cenjen od strane ljubitelja muzike. U junu 2016. bend se pridružio turneji QUEEN + Adam Lambert, kada su pred više od 30 000 ljudi predstavili svoje originalne pesme i osvojili sigurno jednu od najboljih publika – najmlađe istinske fanove poznatog rok benda QUEEN. Takođe, iste godine nastupali su i na EXIT festivalu. Njihov energičan i originalan zvuk ponovo će oduševiti novosadsku publiku i napraviti atmosferu za pamćenje.

Jedinstvena manifestacija „Karavan”, u svim kulturnim stanica prikazaće gastronomsko nasleđe istočne, zapadne, severne i južne Evrope praćeno muzičkim programom. Uživaćete u brojnim specijalitetima koje će pripremati kuvarske zvezde iz različitih evropskih regija i sjajnoj muzici, a evo i koji vas koncerti očekuju u ostalim kulturnim stanicama:

Programski luk „Seobe” obeležiće februar i mart u Evropskoj prestonici kulture i kroz više od 300 umetničkih događaja prikazati multikulturalni identitet Novog Sada. Kalendar događaja možete pronaći OVDE.

Informacije o ulaznicama uskoro. Podršku programu „Karavan” pružila je IDEA.