Izložba Višeslojnost otvorena u Kulturnoj stanici Liman


Izložba ženskog arhitektonskog stvaralaštva Višeslojnost otvorena je 6. septembra u 19 sati, u Kulturnoj stanici Liman, u okviru nedelje arhitekture Kaleidoskopa kulture.

Otvaranjem je moderirala Anja Milić, predsednica skupstine udruženja Žensko arhitektonsko društvo, a posetiocima su se zvanično obratili i prof. dr Eva Vaništa Lazarević, predsednica udruženja Ženskog arhitektonskog društva, Vesna Stojčić, arhitektkinja i kuratorka izložbe, kao i Nemanja Milenković, direktor Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Pored otvaranja, održane su i dve ŽAD tribine. Na prvoj tribini pod nazivom Višeslojnost – Arhitektura scene, koja je održana 7. septembra, razgovaralo se o arhitekturi festivala i scenskih nastupa, a učestvovali su Dušan Letić, arhitekta; EXIT festival, Ivan Kršev, vlasnik rental kompanije Chameleon i Aleksandar Oparnica, dipl. umetnik i producent audiovizuelnih medija. Na drugoj tribini pod nazivom Višeslojnost – Arhitektura i izložbe, koja je održana 8. septembra, vodio se razgovor o radu na organizaciji BINE (Beogradske internacionalne nedelje arhitekture) kao najveće arhitektonske manifestacije u Srbiji, a govorili su Ružica Sarić, arhitektkinja BINA, prof. arh. Milan Đurić, Arhitektonski fakultet Beograd i predsednik UAS-a i dr arh. Aleksandar Bede, DANS.

Foto: Vladimir Veličković