Otvaranje KS Liman / Omladinskog centra OPENS simbolično na Međunarodni dan mladih uz nastup benda Buč Kesidi


Na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, simbolično će biti otvorena Kulturna stanica Liman / Omladinski cenar OPENS.

Događaj će biti realizovan iz dva dela:

  1. Od 17 do 19 časova – Simulacija radnog dana u Omladinskom centru OPENS: Predstavnici omladinskih organizacija, organizacija za mlade i institucija kulture imaće priliku da predstave i realizuju svoje programe.
  2. Od 20 časova do ponoći – Muzički program: koncert grupe Buč Kesidi za 1000 mladih (ulaz je slobodan)

Više informacija o samom događaju pronađite na linku.

Omladinski centar OPENS predstavlja rezultat zajedničkog dvadesetogodišnjeg kontinuiranog rada i saradnje mladih, njihovih udruženja i Grada Novog Sada na unapređenju položaja mladih, a koji je prepoznat i nagrađen prestižnom titulom Omladinske prestonice Evrope „Novi Sad 2019 – OPENS”.

Omladinski centar OPENS, kojim će upravljati mladi, ujedno je i Kulturna stanica Liman koja je sastavni deo mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, novih i obnovljenih prostora za kulturu u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Zgrada je površine oko 950 metara kvadratnih i nalazi se u Kreativnom distriktu, na prostoru Velikog Limana, nekadašnje industrijske zone grada.

Otvaranje Omladinskog centra OPENS / Kulturne stanice Liman simbolično će biti realizovano na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta.

Cilj otvaranja je upoznavanje predstavnika institucija, predstavnika organizacija civilnog društva i mladih iz Grada Novog Sada, sa kapacitetima prostora, sadržajima i uslugama koje pruža Omladinski centar OPENS / Kulturna stanica Liman.

Ideja je da se na inovativan način posetiocima predstave različite mogućnosti rada, primeri dobre prakse i standardi upotrebe Omladinskog centra OPENS / Kulturne stanice Liman.

 

Foto: Jelena Ivanović