Отварање КС Лиман / Омладинског центра ОПЕНС симболично на Међународни дан младих уз наступ бенда Буч Кесиди


На Међународни дан младих, 12. августа, симболично ће бити отворена Културна станица Лиман / Омладински ценар ОПЕНС.

Догађај ће бити реализован из два дела:

  1. Од 17 до 19 часова – Симулација радног дана у Омладинском центру ОПЕНС: Представници омладинских организација, организација за младе и институција културе имаће прилику да представе и реализују своје програме.
  2. Од 20 часова до поноћи – Музички програм: концерт групе Буч Кесиди за 1000 младих (улаз је слободан)

Више информација о самом догађају пронађите на линку.

Омладински центар ОПЕНС представља резултат заједничког двадесетогодишњег континуираног рада и сарадње младих, њихових удружења и Града Новог Сада на унапређењу положаја младих, а који је препознат и награђен престижном титулом Омладинске престонице Европе „Нови Сад 2019 – ОПЕНС”.

Омладински центар ОПЕНС, којим ће управљати млади, уједно је и Културна станица Лиман која је саставни део мреже културних станица у Новом Саду, нових и обновљених простора за културу у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”. Зграда је површине око 950 метара квадратних и налази се у Креативном дистрикту, на простору Великог Лимана, некадашње индустријске зоне града.

Отварање Омладинског центра ОПЕНС / Културне станице Лиман симболично ће бити реализовано на Међународни дан младих, 12. августа.

Циљ отварања је упознавање представника институција, представника организација цивилног друштва и младих из Града Новог Сада, са капацитетима простора, садржајима и услугама које пружа Омладински центар ОПЕНС / Културна станица Лиман.

Идеја је да се на иновативан начин посетиоцима представе различите могућности рада, примери добре праксе и стандарди употребе Омладинског центра ОПЕНС / Културне станице Лиман.

 

Фото: Јелена Ивановић