Vesti

Arhiva vesti

Одржана финална обука у оквиру пројекта „School Escape”

У Културној станици Лиман одржана је трећа, финална обука пројекта „School Escape”, коју реализују ученици Пољопривредне школе са домом ученика у Футогу у партнерству са...

Прослава Међународног дана волонтера

Дан волонтера традиционално се обележава сваке године 5. децембра. То је најважнији дан за све волонтере на свету и због тога су локални волонтери, заједно...

Панел-дискусија у КС Лиман: Какав ваздух удишемо

О све интензивнијим еколошким проблемима, загађењу ваздуха и томе које мере је потребно преузети да би се квалитет ваздуха побољшао, говорило се на панел-дискусији „Какав...

kakav vazduh udišemo

Гласови који путују кроз Лиман

Пројекат под називом „Мој глас путује“, који се састоји из низа музичких и плесних радионица, одржан је у Културној станици Лиман 31. октобра. Ове радионице...

moj glas putuje

У Културној станици Лиман почиње са радом Омладински центар

На Међународни дан младих, 12. августа, у Културној станици Лиман у Креативном дистрикту симболично је отворен Омладински центар ОПЕНС. Омладински центар ОПЕНС, којим ће управљати млади, почео...

liman opens

Отварање КС Лиман / Омладинског центра ОПЕНС симболично на Међународни дан младих уз наступ бенда Буч Кесиди

На Међународни дан младих, 12. августа, симболично ће бити отворена Културна станица Лиман / Омладински ценар ОПЕНС. Догађај ће бити реализован из два дела: Од 17...

културна станица опенс

Културна станица ОПЕНС добар пример савремене архитектуре у Војводини

Културна станица ОПЕНС представљена је као добар пример савремене архитектуре у Војводини на гостујућој изложби у Љубљани, која је део велике традиционалне бијеналне изложбе Друштва архитеката...

опенс

Дочек 7529: Перформанс Сташе Кукић у новим просторима за културу на Великом Лиману

У оквиру онлајн Дочека, 13. јануара, новосадска кореографкиња Сташа Кукић представиће нам својим плесним перформансом нове просторе за културу на Великом Лиману – Биро, Складиште...

staša kukić сташа кукић

ЕПК

Нови Сад је носилац престижне титуле Европске престонице културе и један од првих градова ван Европске уније који је понео ову титулу.

Културна станица OPENS

Фабрике жице, ексера, гвоздених конструкција, уметничког камена и друге, међу којима је и чувена Браћа Крамер, односно Петар Драпшин, са становима за раднике који су живели и радили овде, учинили су да овај део Лимана до данас сачува аутентични идентитет.

Млади радници који су овде боравили били су носиоци новог активизма који се стварао у првим деценијама прошлог века. Одатле су произлазиле прогресивне идеје и започеле традицију која се новом културном станицом наставља.

Крајем осамдесетих, овај крај постаје оронули део града, у фабричке бараке уселиле су се занатлије, а нешто касније и уметници који су наишли на погодна места за атељее. Природно се наметнула идеја нових културних простора за рад и боравак уметника у Новом Саду. Културна станица OPENS је и први објекат будућег Креативног дистрикта, јединствене културне четврти у овом делу Европе.

Свилара.
Фабрика културних садржаја.

Симбол индустријског наслеђа Новог Сада наставља са производњом, али креативних и културних садржаја.

Петефи Шандор.
Мађарски културни центар.

Мађарски културни центар „Петефи Шандор“ Нови Сад – је настао са циљем да се Новосађанима обезбеди место где могу да се окупљају у оквиру разних манифестација и програма. Од квиз вечери до разних секција за велике и мале одржавамо радионице, које воде изврсни инструктори. Трудимо се да нашим садржајима задовољимо потребе свих Новосађана, и да привучемо све оне који желе да упознају нашу културу и обичаје.

Kontakt

Јожеф Атиле 16-18

21000, Нови Сад

 

Радно време:

пон – пет
8.00 – 15.00

Културна станица Степановићево.
.

Културни садржаји у једном од најмлађих војвођанских села.

Еђшег.
Место за културне приче.

Некадашњи простор првог спортског удружења на овим просторима сада је место сусрета, простор за плесне и књижевне вечери, радионице и едукације.

Караван.
Култура на точковима.

Покретна културна станица оживљава новосадске квартове. Доноси разноврсне уметничке и културне садржаје у удаљене делове града и приградска насеља.

Буковац.
Културна оаза надомак града.

Спој културног наслеђа некадашњег Дома културе и савремених токова у култури, екологији и спорту чине идентитет нове Културне станице Буковац.

Млин.
Где култура
расте.

Нова културна станица налази се у некадашњем радничком крају, на месту бивше фабрике тестенина и доноси програме намењене деци.

Руменка.
Традиција и модерно стваралаштво.

У аутентичном војвођанском насељу поред Новог Сада, налази се Културна станица Руменка, која наставља и унапређује досадашњи рад истоименог културног центра.

OPENS.
Центар омладинског стваралаштва.

Ново место за културу настало на тековинама индустријског развоја Новог Сада, на подручју старих фабрика и старе индустријске зоне града, некадашњем Великом Лиману.

Kontakt

Креативни дистрикт
21000 Нови Сад

Барка.
Култура на ободу града.

Смештена на ивици града, у крају Слане баре, Видовданског насеља и Клисе, Културна станица Барка је ново место за културу у Новом Саду и постаје нови центар дешавања у граду.

Ковиљ.
НАСЛЕЂЕ БАЧКЕ РАВНИЦЕ.

КС Ковиљ је смештена у аутентичном војвођанском окружењу, прекопута родне куће Лазе Костића, који је, поред богате историје и традиције, највећи понос овог села у околини Новог Сада.

Kontakt

Лазе Костића 113,
Ковиљ

 

Радно време:
пон – пет
10.00 – 18.00